Къща за гости ОСЕМ

Къща за гости ОСЕМ на язовир Кърджали, източни Родопи

Къщата се намира в централната част на село Главатарци, на 7 км от Кърджали, на брега на едноименния язовир. До къщата се стига по асфалтов път. Осигурен е покрит паркинг за 2-3 автомобила.

Къща за гости КЪЩА 8, на язовир Кърджали, село Главатарци

Къщата е нова, посторена е на мястото на стара селска къща, изградена е по начина, по който са били строени старите родопски къщи. Каменните й зидове са с дебелина 50 см и осигуряват топлина през зимата и прохлада през лятото, а дървените чардаци придават неповторим уют.

На първия етаж е разположен просторен хол с камина и малък кухненски бокс, мини-бар, спалня и баня с тоалетна. Холът е подходящ за организирането на семейни тържества и приятелски събирания. Кухненският бокс е оборудвана с всичко необходимо за приготвяне и сервиране на храна и напитки.

Вътрешна стълба отвежда към втория етаж. На него се намират спални и втора баня с тоалетна. В първата стая има една спалня за двама души, във втората три единични легла (по-широки от стандартните), а в третата - едно единично легло. На втория етаж се намира дървена веранда с маса и фотьойли, от която се открива прекрасен изглед към язовира и къщите на Главатарци - чудесно място за сутрешно кафе или пълен релакс с любима книга в ръка.

Всички мебели в къщата са от масивна дървесина. Леглата са оборудвани с удобни матраци и памучно спално бельо.

На разположение на гостите ни е и двора на къщата. Там е изградена каменна веранда тип лятна кухня, с барбекю и дървена маса и пейки.

По желание на гостите организираме екскурзии с гид до Перперикон, Регионален исторически музей - Кърджали, Художествена галерия, Татул, Каменната сватба, Каменните гъби, Дяволския мост и други забележителности в околностите на Кърджали.

В язовира се ловят почти всички видове сладководни риби. Околностите на Главатарци предлагат неограничени възможности за събиране на билки и гъби, минерали и фосили. Любителите на промиването на самородно злато могат да изпробват късмета си в потоците около язовира.

Кът в двора на къщата, от който се вижда язовир Кърджали


НАКРАТКО:

Брой места: 8
Удобства: кухненски бокс, хладилник, климатик, Wi-Fi интернет, цифрова TV, минибар, барбекю, градина, тераса, паркинг, до язовир, в планина.Нашата Facebook страница: